Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Twitter utvidgar språkpolicy för att motverka hat

Publicerad: 26 september 2018, 06:37

Twitter. Foto: Pixabay

Sociala medier-nätverket ska utöka sina regler för hur användarna får uttrycka sig på plattformen. Det för att få bort innehåll där grupper avhumaniseras.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Efter tre månades arbete skriver Twitter nu i ett blogginlägg att man planerar att genomföra en förändringar vilka ska motverka vad man beskriver som ett ”avhumaniserande språk” som riskerar att bidra till en normalisering av allvarligt våld. Som exempel på ett avhumaniserande språk anger författarna när människor tas ifrån sina mänskliga egenskaper eller när olika grupper jämförs med djur alternativt reduceras till sitt kön.

Hur man får uttrycka sig på Twitter regleras redan av riktlinjer – och inom ramarna för dem hanteras i dag tweets som bland annat innehåller hat, hot och trakasserier, skriver författarna. På plattformen förekommer dock i dag innehåll som bedöms vara problematiskt men som faller utanför regelverket:

”Det förekommer fortfarande tweets som många anser vara stötande – även om de inte bryter mot de nuvarande reglerna”, skriver Twitter-medarbetarna Vijaya Gadde och Del Harvey i blogginlägget.

De nya utvidgade riktlinjerna vill man ta fram tillsammans med användarna. Därför har dessa nu två veckor på sig att lämna feedback till företaget. Förändringarna är planerade att införas senare i år.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.