Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Twitter flyttade underhåll för att inte störa Iran-bevakningen

Publicerad: 16 juni 2009, 04:23

Twitter skulle igår ha varit stängt en timme för underhåll, men eftersom sajten spelar en så viktig roll i bevakningen av protesterna i Iran beslöt företaget att skjuta på stängningen. (Uppdaterad)


Ämnen i artikeln:

Twitter

Regimen i Iran har stängt av sms-trafik och en del sociala sajter, men Twitter har klarat sig och blivit en av de viktigaste kontaktyrotna mellan gatorna i Iran och resten av världen. Den som följt taggarna #iranelection #tehran och liknande har fått hundratals uppdateringar i minuten.

Därför bestämde sig Twitter för att flytta den planerade stängningen för underhåll till klockan halv två natten till imorgon, när det skulle vara lugnare, skriver Twitter på den egna sajten och får beröm av Techchrunch (via Jardenberg).

Bloggen SacredFacts har jämfört bevakningen på Twitter med de stora tv-bolagens och slutsatsen är att den varit överlägsen – men bara för den som är insatt i sociala medier och situationen i Iran. För en nybörjare var bruset för stort med ibland upp till 2500 inlägg i minuten.

”Precis som 24-timmars nyhetskanaler måste sända någon form av innehåll, men sociala medier är ännu hungrigare. Och bruset fyller tomrummet när inte fakta eller händelser gör det”.

Sofia Mirjamsdotter tipsar på bloggvärldsbloggen om de bästa sätten att följa händelseutvecklingen i sociala medier.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.