Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Två vänsterbloggar i toppen

Publicerad: 1 November 2007, 10:57

Politikbloggar är de mest inflytelserika i bloggvärlden, visar Twingly Report Sweden, från Primelabs. De mest lästa politiska bloggarna skrivs av vänsterpartister.


Av de 20 mest inflytelserika bloggarna i Sverige är 13 politikbloggar. Mest länkade av alla bloggar mellan maj och augusti var Alex Schulmans nu nedlagda blogg. Sedan kommer Niklas Svenssons Politkerbloggen, som kan sägas vara en hybrid mellan traditionell blogg och medieföretag.

Sedan kommer två bloggar skrivna av enskilda vänsterparister. Ali Esbati, med Esbatis kommentarer och Jan-Inge Flüchts blogg, Jinges Web och Fotoblogg.

”Det är intressant att de två största bloggarna som driver ett politiskt budskap idag drivs av vänsterpartister. Länge var det en vedertagen sanning att framför allt liberala åsikter dominerade i bloggvärlden. Men vår undersökning visar att detta inte stämmer.”, säger Martin Källström, vd på Primelabs i ett pressmeddelande

Två bloggar som halkat ner sedan senaste mätningen är Tjuvlyssnat som fallit till åttonde plats och Carl Bildts blogg som gått från andra till sjunde plats.

Mest länkade blogginlägget var avslöjandet om arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorins misstänkta bluffexamen.

Mest länkat utanför bloggvärlden var den debattartikel i Dagens Nyheter, där bland annat Thorbjörn Fälldin och Alf Svensson motsätter sig äktenskap mellan homosexuella.

Politik är ett viktigt ämne för bloggarna om man ser till vilka etiketter de själva sätter. Sex av de tio vanligaste etiketterna handlar om politik, visar rapporten.

Fredrik Reinfeldt är mest omskriven bland ministrarna. Men får se sig slagen av Mona Sahlin som nämns fler gånger.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.