Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Två nya krönikörer till Metro

Publicerad: 1 Juni 2017, 05:13

Staffan Erfors med Abdullah Miri, en av Metros nya krönikörer. Foto: Siri Amram

Abdullah Miri, före detta ekonom vid FN-organisationen UNRWA i Damaskus och riskkapitalisten Johan Staël von Holstein tar plats i Metros spalter.


Ämnen i artikeln:

Metro

För fyra år sedan flydde Abdulla Ahmad Miri från krigshärjade Syrien. Dessförinnan hade han läst ekonomi på universitetet i Damaskus. Efter examen arbetade han vid FN-organisationen UNRWA i Damaskus som hjälper palestinska flyktingar. Sedan han kom till Sverige 2013 har Abdullah Miri blivit en viktig influencer, med sina 80 000 följare, på rekryteringssajten Just Arrived.

”Tidningen Metro var min första kontakt med svensk media och blev en viktig källa till information för mig som nyanländ i Sverige. Att nu få möjlighet att skriva om mina erfarenheter för en miljonpublik känns som en dröm”, säger Abdullah Miri.

Den andra krönikören som Metro nu knyter till sig är riskkapitalisten och debattören Johan Staël von Holstein. von Holstein syntes i Metros spalter 2006-2008 och återvänder alltså nu. Och läsarna kan förvänta sig att han sticker ut hakan:

”Jag älskar att vara frispråkig och säga precis vad jag tycker, det är så otroligt ängsligt i Sverige, det vill jag ändra på”, säger Johan Staël von Holstein.

Metros chefredaktör Staffan Erfors kommenterar rekryteringarna:

”Bland annat med hjälp av Abdullas erfarenheter och insikter vill vi göra ett omtag när det gäller flykting- och integrationsfrågorna. Det som i svensk press länge har beskrivits som en kris vill vi försöka nyansera genom att även belysa den stora potential som dessa nyanlända innebär för Sverige och svenskarna”, säger Metros chefredaktör Staffan Erfors.

”Och det är kul att få hälsa välkommen tillbaka till Johan Staël von Holstein, han är själva sinnebilden för en frisk fläkt. Jag gillar folk som vågar uttrycka åsikter och en poäng med att läsa kolumner är ju faktiskt att man inte behöver hålla med om allt, det är kul att bli lite förbannad och Johan är bra på att väcka känslor”, säger Staffan Erfors

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.