Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Två chefredaktörer lämnar Sörmlands Media när NTM tar över

Publicerad: 11 januari 2019, 15:09

Marie Hillblom, Chefredaktör och ansvarig utgivare Katrineholms-Kuriren. Foto: Press

När Eva Burman blir chefredaktör och ansvarig utgivare för hela Sörmlands Media försvinner både Marie Hillbloms och Anna Falks tjänster. Båda kommer nu lämna koncernen.


Efter övertagande av Sörmlands Media möblerar NTM om rejält i toppen. Eva Burman tar över utgivarskapet för alla tidningar i koncernen. Det betyder att Anna Falks, chefredaktör för Södermanlands Tidning, och Marie Hillbloms, chefredaktör på Katrineholms-Kuriren, tjänster försvinner.

– För mig som människa känns det lite tråkigt eftersom jag älskar mitt jobb och vill jobba med lokaltidningsjournalistik. Men som yrkesperson har jag full förståelse för att vi verkar i ett medielandskap där det krävs förändringar och nytänk, säger Marie Hillblom.

Anna Falk är inne på samma spår:

– Det är en rimlig förändring. Om man tittar på branschen i stort är det vanligare att det ser ut på det här nya sättet än att det ser ut som det gjort hos oss tidigare, säger hon.

Båda säger nu att de kommer lämna koncernen som ett resultat av omorganisationen.Varken Marie Hillblom Eller Anna Falk har något nytt jobb klart.

– Jag är väldigt öppen för vad jag ska göra. Jag ska börja med att fundera på vad jag ska göra för framtida utmaningar, säger Anna Falk.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.