fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TV4:s sändningstillstånd kan hotas av MPRT:s tillsyn

Publicerad: 23 augusti 2018, 05:59

Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) ska granska om villkoret i TV4:s sändningstillstånd som rör ägarförändringar har överträtts med anledning av att Telia köpt verksamheten. Om så är fallet kan sändningstillståndet komma att dras in.

Ämnen i artikeln:

BonnierTelia

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Efter mycket spekulationer meddelade den svenska teleoperatören Telia i juli att man träffat en överenskommelse med Bonnier om att köpa mediehusets tv-verksamhet. För 9,2 miljarder svenska kronor fick Telia, som i dag ägs till 37 procent av staten, Bonnier Broadcasting där TV4, C More och finländska MTV3 ingår. Över 1 000 anställda i Sverige och Finland berörs av affären, som dock behöver godkännas av EU:s konkurrensmyndighet innan den går igenom.

Men nu har Myndigheten för press, radio och tv inlett ett tillsynsärende kring den planerade jätteaffären, skriver SvD Näringsliv. Enligt tidningen riskerar tillsynen att leda till att sändningstillståndet för TV4 och C More dras in. Det eftersom det nuvarande sändningstillståndet, som ger TV4 tillstånd att sända i det svenska marknätet, är villkorat av att TV4:s ägarförhållande inte ”förändras mer än i begränsad omfattning”.

Helena Söderman, verksjurist på myndigheten, bekräftar att sändningstillståndet kan dras in om tillsynen visar att villkoret om ägarförändringar har överträtts:

”Det är den yttersta sanktionen om ett sådant villkor inte följts. Att återkalla ett tillstånd är en ingripande åtgärd och kräver en väsentlig överträdelse”, säger hon till SvD Näringsliv.

Det nuvarande tillståndet gäller fram till den 31 mars 2020.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev