Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TV4:s nya satsning – dagligt direktsänt aktualitetsprogram

Publicerad: 25 september 2018, 10:18

Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle på TV4. Foto: TV4

Fyrans nya program "Efter fem" ska ta upp aktuella ämnen och gäster på vardagskvällarna.


Ämnen i artikeln:

TV4

Efter nyår går startskottet för TV4:s nya satsning ”Efter fem”, som blir ett direktsänt program med en programledare och aktuella ämnen och gäster som kommer att gå mellan klockan 17.00 och 19.00 på vardagskvällarna.

I ett pressmeddelande uppger TV4 att Nyhetsmorgons starka utveckling de senaste åren är en anledning till satsningen.

”Efter fem” ska rikta sig till en bred publik över alla plattformar. Eftersom många är i rörelse under de timmar då programmet kommer sändas, ska det vara enkelt att byta mellan mobilskärm och tv, och även kanske bara lyssna emellanåt.

– Det här är en stor satsning på svensk journalistik. Våra nyhets- och samhällsprogram går mycket starkt, och vi tror att det finns en publik att fånga både linjärt och digitalt även tiden mellan klockan 17.00 och 19.00. Att öka vår nyhetsnärvaro med ytterligare två timmar per dygn och på så sätt ge vår publik en ännu större möjlighet att hålla sig informerad känns relevant ur alla perspektiv, säger Fredrik Arefalk, kanalchef för TV4, i ett pressmeddelande.

Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4, kommenterar:

– På det här sättet bygger vi ännu mer ihop nyhetsdygnet på TV4. Efter fem kommer att ha samma prestigelösa och nyfikna inställning till omvärlden som Nyhetsmorgon, men om vårt morgonprogram startar dagen, är vi efter fem redo att summera och blicka mot kvällen. Ambitionen är att göra tittare och TV4 Play-användare uppdaterade och lite bättre rustade med kunskap, och på gott humör.

TV4 uppger att man inom kort kommer avslöja vilka som kommer varva programledarskapet.

Amanda Törner

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.