Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TV4:s lokalsatsning gav rekordresultat

Publicerad: 14 Februari 2011, 12:57

TV4:s rörelseresultat förra året blev 807 miljoner kronor, vilket är nytt rekord. En stark tillväxt på den lokala tv-marknaden var en bidragande orsak.


Ämnen i artikeln:

TV4

TV4-gruppens omsättning växte med 9 procent till 6 019 (5 543) miljoner och rörelseresultatet med 26 procent till 807 (642) miljoner kronor. Rörelsemarginalen ökade till 13 (12) procent. (I det resultatet är inte försäljningen av 35 procent av C More Entertainment AB inräknat, det gav en positiv engångseffekt på 147 miljoner kronor.)

Den lokala och regionala tv-verksamheten ökade försäljningen med hela 25 procent jämfört med 2009, vilket innebar ökade marknadsandelar. TV4 börjar också sälja lokalt för TV4 Plus och köpte tv-företaget Segelman Retail Television AB från Expressen för att stärka erbjudandet till de lokala annonsörerna.

”TV4-gruppen redovisar ännu ett starkt resultat. Vinstrekordet vittnar om goda arbetsinsatser inom hela koncernen. I en allt tuffare konkurrens har vi visat kämpatag och kreativ förmåga. Året har präglats av många nya affärer, nya satsningar, nya programsuccéer, nya erbjudanden på nya plattformar – och av fortsatta framgångar med reklamförsäljningen, både nationellt och lokalt”, säger TV4-gruppens vd Jan Scherman i ett pressmeddelande.

Läs hela pressmeddelandet på tv4.se

TV4 Sverige tar andelar och börjar sälja Play

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.