Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TV4:s brev till utrikesministern

Publicerad: 12 september 2016, 06:07

Kravet: Tillsätt FN-sändebud för journalisters säkerhet.


Ämnen i artikeln:

TV4Viveka HanssonCasten Almqvist

Viveka Hansson, programdirektör Nyheter och samhälle TV4, och Casten Almqvist, vd TV4-gruppen, publicerade under fredagen ett brev till Sveriges utrikesminister Margot Wallström.

Brevet publiceras med anledning av att FN:s generalförsamling ska träffas i New York nu i veckan. I brevet uppmanas utrikesministern att väcka frågan om journalisters säkerhet världen över.

Hansson och Almqvist skriver:

”Vi vill, med mindre än en vecka kvar till FN:s generalförsamling träffas i New York, ta tillfället i akt att än en gång påminna om vikten av ett kraftfullt engagemang från svensk sida i frågan om journalisters säkerhet och möjlighet att rapportera från alla delar av världen”.

Vidare framhålls vikten av att FN:s säkerhetsråd utser ett särskilt journalistiskt sändebud:

”Reportrar utan gränser har föreslagit att FN tillsätter ett journalistiskt sändebud som prioriterar journalisters säkerhet. Ett viktigt förslag som TV4, liksom flera andra svenska publicister, stöttar fullt ut”

Brevet har publicerats på TV4:s medieblogg.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.