Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TV4 Plus byter namn till Sjuan

Publicerad: 26 April 2011, 07:05

Syftet med namnbytet, som genomförs efter sommaren, är att skapa en tydligare kanalidentitet för TV4-gruppens "kvinnliga" breddkanal.


Ämnen i artikeln:

TV4 Plus

TV4 Plus är TV4-gruppens näst största kanal. Koncernens tre breddkanaler heter efter namnbytet TV4, Sjuan och TV11, där Sjuan kallas ”den kvinnliga kanalen” med kvinnliga tittare mellan 25 och 59 år som huvudmålgrupp.

–  Nu tar vi vår kvinnliga kanal vidare till Sjuan, och det faktum att flertalet tv-tittare redan har TV4 Plus på plats 7 på sin fjärrkontroll gör dessutom att namnbytet till Sjuan känns naturligt, säger TV4-Gruppens kanaldirektör Peter Lindström i ett pressmeddelande.

Programchef för TV4 Plus/Sjuan och TV11, Anton Glanzelius, säger i samma pressmeddelande att TV4 Plus i år ökat tittandet med 13 procent i kanalens huvudmålgrupp ”kvinnor 25-59” år, och med 23 procent i den bredare målgruppen ”alla 12-59 år”.

Den senaste tidens framgångar ger oss ett perfekt läge att ytterligare stärka kanalens identitet genom att byta namn till det självklara valet på fjärrkontrollen – Sjuan – och ge kanalen en ny grafisk profil. Innehållsmässigt kommer vi att fortsätta vår offensiva satsning och vara en tydlig favoritkanal för kvinnor, säger han.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

TV4 Plus

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.