Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TV4 överklagar åklagarens krav men intervjun finns på Play

Publicerad: 14 mars 2014, 14:37

TV4 vill inte lämna ut intervjun med Original Gangsters ledare Dano Acar till åklagaren. Men hela inslaget finns på TV4 Play.


Ämnen i artikeln:

TV4 Play

TV4 tänker överklaga tingsrättens beslut att kanalen ska lämna ut intervjun med ledaren för Original Gangsters, Dano Acar. Lennart Ekdal intervjuade honom på semesterorten Marmaris i Turkiet dit Dano Acar reste efter att ha anhållits för anstiftan till mordbrand.

Tingsrätten vill ha ut filmen för att visa på motiven i en mordrättegång som inletts i Nässjö i dag.

TV4:s ledning motivera sitt beslut så här:

Vi har självfallet stor respekt för att rättssamhällets företrädare måste få möjlighet att bekämpa och lösa brott. Samtidigt är det grundläggande, även för rättssäkerheten hos enskilda människor, att medierna kraftfullt värnar om den grundlagsskyddade meddelarfriheten. Den som vänder sig till TV4 med tips och information eller medverkar i ett program, ska alltid vara trygg i förvissningen om att vi respekterar deras rätt att göra det, utan risk för att vi röjer eller missbrukar förtroendet.

Men åklagaren kan få tillgång till hela inslaget utan att blanda in TV4:s ledning. På TV4 Play finns hela intervjun.

Ämnen i artikeln:

TV4 Play

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.