Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TV4 och Canal Digital sänder fotbolls-EM

Publicerad: 4 December 2006, 13:40

Budgivningen om 2008 års fotbollsfest vanns av TV4 tillsammans med Canal Digital. Minst 19 matcher ska gå i TV4, resten i betalkanalen. I botten ligger ett samarbete mellan de stora kommersiella kanalerna i Skandinavien.


Vid flera andra stora idrottsevenemang, som sommarens VM i fotboll, har de två stora, SVT och TV4, delat på sändningarna. Men så blev det inte den här gången.
TV4 kommer att sända alla Sveriges matcher – om vi kvalificerar oss dit – och alla slutspelsmatcher. Canal Digital, ägt av Telenor Broadcast, ska sända resten, samt erbjuda samtliga matcher i hd-tv.
TV4s vd Jan Scherman kallar avtalet mellan de fyra bolagen, TV4, Telenor Broadcast, TV2 i Danmark och TV2 i Norge, för historiskt. ”Det är strategiskt viktigt att vi nu säkrat att majoriteten av EM-matcherna kan ses av samtliga svenska tittare”, säger han vidare i ett pressmeddelande.
Till Dagens Media säger Albert Svanberg, sportchef på SVT, inte oväntat att han är besviken.
Anders  Ahlberg

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.