Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TV4 maratonsänder USA-valet

Publicerad: 27 Oktober 2016, 08:10

Foto: Peter Knutsson/TV4

I 30 timmar kan publiken följa sändningarna från TV4:s studio när det den 8 november ska avgöras vem som ska leda USA.


Ämnen i artikeln:

TV4Viveka Hansson

Intresset för det amerikanska valet är stort bland TV4:s tittare. Därför gör kanalen en unik maratonsändning på den amerikanska valdagen. Den 8 november klockan 06.00 startar det 30 timmar långa programmet som pågår till den 9 november klockan 11.30 – när det står klart huruvida det blir demokraternas Hillary Clinton eller republikanernas Donald Trump som får förtroendet att bli USA:s nästa president.

Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4, kommenterar satsningen i ett pressmeddelande:

”Det finns ett stort intresse för det här valet hos våra tittare, och det är inte så märkligt. Det handlar om världens kanske mäktigaste post, och om politik som kan påverka långt utanför USA:s gränser. Men dramat blottar också skarpa skiljelinjer kring grundläggande mänskliga värderingar.”

Inför sändningen slås Nyheterna och Nyhetsmorgons studior samman till en valstudio i Stockholm, i vilken de åtta programledarna får sällskap av inbjudna gäster. Dessutom kommer programmet att innehålla rapporter från TV4:s fem utsända korrespondenter i USA samt fakta, siffror och analyser från Marcus Oscarsson.

Programmet sänds på TV4 och TV4 Play.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Viveka Hansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.