Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TV4 lägger ner sina lokala nyhetssändningar

Publicerad: 9 April 2014, 05:19

Totalt försvinner 13 lokala redaktioner och cirka 140 tjänster när TV4 lägger ner sina lokala nyhetssändningar. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

TV4

De tablålagda lokala nyhetssändningarna i 24 editioner från 21 redaktioner försvinner. Lokalbevakningen ska istället skötas av 25 fasta inrikesreportrar som finns stationerade på 9 orter, från Malmö till Luleå. De ska leverera lokalt material till de stora kvällssändningarna, Nyhetsmorgon och  TV4 Play och andra plattformar.

De orter som enligt förslaget kommer att ha journalister kvar är Falun, Göteborg, Jönköping, Linköping, Luleå, Malmö, Skövde, Umeå och Östersund. Redaktionerna i Gävle, Halmstad, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Norrköping, Skellefteå, Sundsvall, Trollhättan, Uppsala, Västerås, Växjö och Örebro läggs ner.

När redaktionerna läggs ner försvinner cirka 140 av de i dag cirka 165 tjänsterna lokalt. Förändringen planeras att genomföras i sommar och förhandlas nu med facket.

”Det är ett tungt besked för medarbetarna, för den lokala journalistiken och för TV4 och Nyhetsbolaget. Men mediebranschen befinner sig i en omfattande strukturomvandling, och när vi dessutom har osäkra regulatoriska förutsättningar måste vi prioritera. Vi lägger i dag närmare hälften av våra nyhetsresurser på lokal-tv, det är inte hållbart framöver. Målet är att kunna satsa mer resurser på nyhetsbevakningen på digitala plattformar och på våra stora nyhetssändningar 19 och 22. Trots neddragningarna kommer vi dessutom att ha en bredare representation runtom i landet än någon annan kommersiell nyhetsaktör på riksnivå”, säger Casten Almqvist, vd TV4-Gruppen, i ett pressmeddelande.

Läs hela pressmeddelandet här.

TV4 skär ner på lokalbevakningen

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.