Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TV4 kritiska till PS-rapport

Publicerad: 3 September 2015, 11:03

Myndigheten för radio och tv:s (MRTV) rapport om public service-bolagens marknadspåverkan och systemet med förhandsprövning "en besvikelse".


Ämnen i artikeln:

TV4Public service

Det skriver TV4:s kommunikationsdirektör Åsa Jamal idag i en kommentar till rapporten, som släpptes nu i veckan:

”Rapporten är tyvärr en besvikelse för alla de mediebolag som på nära håll upplever effekterna av SVT:s och SR:s agerande. Även om MRTV konstaterar att public service-bolagen har en marknadspåverkan, anser man att den är förväntad givet hur public service-uppdraget är formulerat.

(…)

Utredningen konstaterar att den ökade globala konkurrensen och digitaliseringen påverkar den svenska mediemarknaden mer än de licensfinansierade bolagen, vilket knappast är en nyhet. Men den konkurrens som inte minst dagspressen upplever från SVT och SR blir inte mindre allvarlig på grund av detta tvärtom.”

Vad gäller förhandsprövningen anser Jamal/TV4 att det är bra att MRTV ”inser att det nuvarande systemet inte fungerar”. Däremot anser kanalen att uppdraget att sköta det ska gå till Konkurrensverket.

”Inga bevis” för kommersialisering av PS

Ämnen i artikeln:

TV4Public service

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.