Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag27.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TV4: Jan Helin, ta chansen att bli bäst

Publicerad: 18 November 2014, 09:24

TV4:s programdirektör Viveka Hansson skriver att Aftonbladet borde vara bäst i klassen i stället för att hamna i diskussion om att stjäla barns tankar.


Ämnen i artikeln:

Viveka HanssonLajkat

Bakgrunden är att Kampratpostens chefredaktör Lukas Björkman reagerat på att Aftonbladets viralsajt Lajkat publicerat KP:s läsarbrev från barn utan att fråga. Viveka Hansson tar upp en rad andra exempel, och ställer sig frågan varför det framför allt är Aftonbladet som hanterar andras material på det sättet.

”Aftonbladet är landets största digitala aktör. Jan Helin, du borde ta chansen att vara bäst i klassen i stället för att hamna i diskussion om att stjäla barns tankar. Ni borde leda branschen framåt när det gäller att sätta en hygglig kultur kring upphovsrätt och citaträtt. Det behövs, och ni är omdömesfulla utgivare och stora nog att verkligen påverka den”, skriver Viveka Hansson bland annat i bloggposten som publicerats på tv4.se

KP-text publicerad på Lajkat utan tillstånd

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Viveka HanssonLajkat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.