tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TV4-Gruppen och C More samlar sportproduktionen

Publicerad: 16 mars 2016, 12:33

Erik Westberg, sportchef för TV4 och C More. Foto: TV4 AB/Jon Lindholm

TV4-Gruppen och C More fortsätter fusionen får gemensam sportorganisation.

Ämnen i artikeln:

C MoreTV4-gruppen

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I samband med att Erik Westerberg vid årsskiftet tillträdde sin nya roll som sportchef för TV4-Gruppen och C More inledddes också arbetet med att se över hur framtidens gemensamma sportorganisation skulle ta form. Nu är analysen klar och i ett pressmeddelande under onsdagen presenterades planerna för TV4-Gruppen och C Mores sportproduktion.

Under våren kommer den nya organisationen att sjösättas och i september allt vara på plats. Allt sportinnehåll från matchproduktion av Allsvenskan och SHL till golf, tennis, evenemang och dagliga nyheter, linjärt som digitalt hamnar under den nya organisationen.

Vi bygger Sveriges ledande sportredaktion, sammanför kompetensen från både TV4 och C More, och förstärker dessutom med ett flertal nya medarbetare. Nyheter, eventsändningar och plattformsoberoende sportproduktion flätas samman i en gemensam sporthubb där vi hittar synergier och skapar kreativ höjd som ska göra oss vassast inom all sportproduktion, säger sportchefen Erik Westberg, i ett pressmeddelande.

Den nya sportledningen består av:

Johan Cederqvist, i dag programchef på C More, blir programchef för den nya sporthubben, med övergripande ansvar för programstrategin för alla plattformar och för att utveckla format, affärer och relationer kring sporträttigheterna.

Stefan Karlsson har kvar sin roll som produktionschef och ansvarar för all teknisk hantering, produktionslösningar, bildproduktion och postproduktion för en produktionsenhet som i princip jobbar dygnet runt.

Hanna Källman, i dag produktionschef på C More, blir utvecklingschef med ansvar för att leda och driva arbetet med och mot alla partners, och bistå produktionschefen inom utveckling av OB/studio och tekniska lösningar in house.

Elin Ahnberg, i dag exekutiv producent på TV4, blir redaktionschef med ansvar för att hantera resursbokning, avtal och administrativ hantering av alla produktioner och program.

Niklas Supanich, i dag nyhets- och digitalchef, blir innehållschef för den enhet där sportnyheter, den digitala verksamheten och eventsändningar flätas samman, och för de producenter och redaktörer som jobbar med allt innehåll och form.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev