Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TV4-gruppen köper RTV

Publicerad: 14 December 2010, 08:56

TV4-gruppen köper butiks-tv-företaget Segelman Retail Television AB av Expressen. Bolaget kommer att knytas till TV4 Sverige som driver 25 stationer runt om i landet.


Ämnen i artikeln:

ExpressenTV4

I samband med köpet kommer bolaget också att byta namn till TV4 Retail Television AB, RTV. Verksamheten kommer att bedrivas både nationellt och lokalt.

Tv4-gruppens lokal-tv-bolag TV4 Sverige har med sina 25 stationer i landet ungefär 30 lokalt nedbrytbara annonsmarknader i TV4 och under första halvåret också i Tv4 Plus.

”Efterfrågan på lokal tv-reklam ökar kraftigt i takt med att allt fler annonsörer upptäcker de stora fördelarna med den, och att det dessutom blivit både enklare och billigare att göra och sända den. Genom att nu kombinera TV4 Sveriges kunskap om tv-mediet, starka innehåll och vår lokala närvaro över hela landet med RTV:s kunskap om butiks-tv förstärker vi vårt erbjudande inte minst till de lokala annonsörerna ytterligare genom nya effektiva annonslösningar och ett ökat antal tittarkontakter”, säger TV4 Sveriges vd Åsa Severed i ett pressmeddelande.

Åsa Severed blir ny styrelseordförande för RTV.

RTV startade sin första tv-kanal 2004 och har idag en räckvidd på över 5,6 miljoner tittare per vecka.

TV4 Sverige tar andelar och börjar sälja Play

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

ExpressenTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.