Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TV4 gör nyheter i 360

Publicerad: 27 November 2015, 08:18

Under hösten har TV4 testat att göra inslag med 360-video. Nu har det första nyhetsinslaget publicerats. Ett fem minuter långt reportage från Burma gjort av Stefan Borg.


Den stora poängen är att nu kan jag verkligen ta med tittarna till de platser där jag gör reportage. Och de avgör själva vad de vill se, säger Stefan Borg.

I samband med att han bevakade valet i Burma i början av november gjorde han också ett reportage med 360-video. Med hjälp av sex stycken ihopmonterade GoPro-kameror låter han tittarna följa med i en bil genom trafiken i huvudstaden Rangon eller ut på landsbygdens risfält.

Burma erbjuder extremt tacksamma miljöer för den här typen av reportage med fantastiska vyer och bilder.

Den nya tekniken kräver ett annat sätt att berätta menar han.

I ett vanligt inslag kanske en sekvens kan vara bara några sekunder, här måste vi filma betydligt längre så att tittarna hinner se allting.

Främst lämpar sig tekniken för dokumentärer eller längre bakgrundsreportage menar Stefan Borg. Inte minst för att det krävs väldigt bra uppkoppling för att sända live, även om det går.

Inslaget går att se på alla typer av plattformar. Men Stefan Borg tycker att det kommer mest till sin rätt på en surfplatta. På grund av storleken på skärmen och att vyn förändras när användaren vrider på sin platta.

TV4 har testat tekniken på olika evenemang under hösten, dels på Idol men också på en tennismatch.

Det här kommer mer och mer.

Se inslaget från Burma här:

TV4:s 360-inslag här

Nästa avsnitt av Atladottir & Bjurwald kommer att ha tema Virtual Reality och bland annat innehålla en exklusiv intervju med ledande amerikansk forskare på området.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.