Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TV4 gör äventyrligt VR-program

Publicerad: 19 Maj 2016, 07:35

Gör virtual reality-satsning och lanserar programmet Veckans 360 med höjdrädda programledaren Pär Lernström.


Ämnen i artikeln:

VRTV4

I Veckans 360 bjuder programledaren Pär Lernström in gäster och tillsammans provar de dramatiska och spännande upplevelser som fallskärmshopp, skärmflyg, ribbåt, tigermöten och formel 1-körningar.

Dessutom utmanar Pär Lernström sig på andra sätt. Ett exempel är att han gör ett stand up-framträdande inför en stor publik:

”Det kommer bli så maxat! Min förhoppning är att de som tittar känner att den hoppar fallskärm tillsammans med mig. Jag är ju livrädd för höjder, så förhoppningsvis blir det också många skratt”, säger Pär Lernström.

Publiken kan följa resan i 360 grader via sin mobil, VR-headset, tablet eller dator:

”Det känns såklart mäktigt att göra ett tv-format på det här sättet eftersom det öppnar upp helt nya möjligheter för själva användarupplevelsen och berättandet. Vi skriver en liten bit tv-historia”, säger Pär Lernström.

Per Åström, innovationschef, kommenterar det nya programformatet och tekniken:

”Virtual reality ger en annan upplevelse än traditionell rörlig bild och vi vill ta med användarna på den här resan. 2016 spås bli ett genombrottsår för VR och Veckans 360 är ett viktigt nästa steg i vår VR-strategi. Det ska bli fantastiskt spännande att se hur vi med den här tekniken även i framtiden kan skapa den bästa tv-underhållningen”.

Programmet som har premiär i höst produceras av ENT samt Pär Lernströms produktionsbolag Oh-deer. Sändningarna sker på samtliga TV4-plattformar som stöder 360-funktionalitet.

Melodifestivalfinalen sänds i 360

Musikhjälpen görs i 360

TV4 gör nyheter i 360 

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

VRTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.