Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TV4 drar in Martin Timells program

Publicerad: 20 oktober 2017, 10:27

I en intervju med TV4 berättar hur hon utsattes för kränkningar av Martin Timell. Foto: Skärmdump från TV4.

Efter att det framkommit nya uppgifter om att TV4-medarbetaren Martin Timell ska ha utsatt kollegor för grova kränkningar drar kanalen in hans program.


Ämnen i artikeln:

TV4Martin Timell

De senaste dagarna har olika medarbetare anklagat Martin Timell för att vid flera tillfällen ha agerat sexistiskt, homofobiskt och rasistisk. Med anledning av uppgifterna har det i veckan hållits krismöte på TV4.

I går kväll meddelade TV4 att det tillkommit nya anklagelserna mot Martin Timell som bedöms som såpass allvarliga att han tas ur tjänst. Och nu står det klart att tv-huset också tar bort hans program ur tv-tablån. Martin Timell programleder i dag Äntligen hemma och Fuskbyggarna.

Dagens Media har fått tillgång till ett brev som gått ut internt på TV4 där vd:n, Casten Almqvist, för första gången kommenterar anklagelserna:

Vi gör just nu vårt bästa för att sortera bland dessa uppgifter och skapa oss en korrekt bild av händelserna, men vi kan redan nu konstatera att vi som beställare inte varit tillräckligt närvarande och till och med blundat för problem vi borde agerat på långt tidigare. Detta är ett underbetyg till oss som organisation, till ansvariga chefer och den kultur som jag själv är ytterst ansvarig för.

Här kommenterar TV4 beslutet.

Här vittnar en av kvinnorna som riktat anklagelser mot Martin Timell om hennes upplevelser.

Läs också

Anklagad TV4-medarbetare tas ur tjänstKrismöte på TV4 efter anklagelser mot medarbetareAnklagelserna mot mediemännen – så agerar medierna

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Martin Timell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.