Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TV4 blickar fram mot våren, den 12 januari

Publicerad: 12 december 2006, 14:46

Förra veckans tv-tittande toppas med besked av SVT1. Annars starka TV4 har halkat efter när det gäller publikfriarna. - Men vi når de kommersiellt viktiga målgrupperna, säger Jennifer McShane, TV4. Enligt henne stundar nu en tv-lågsäsong. Fart blir det efter helgerna när "Lets dance" börjar.


TV-toppen just nu är ”På spåret” och ”Doobidoo” i SVT1. ”På spåret” har drygt halvmiljonen mer än TV4s ”Bonde söker fru”. Den stora publikdragaren ”Idol 2006” är slut för säsongen.
Hur viktigt är det att ha topparna?
– Visst är det roligt och viktigt att toppa, säger Jennifer McShane. Men det är minst lika viktigt att nå rätt målgrupper. Och vi har haft ”snackisarna”, programmen man talat om i höst.
TV4 är den starkaste kanalen när det gäller tv-tittandet och tittarnas tid. Försprånget är störst i gruppen unga och unga vuxna. SVTs kanaler bland dem som är 60 och över.
TV4s bedömning är att man har en stabil tablå. Flera av de starka publikdragarna finns med nästa säsong, som ”Äntligen Hemma ” och ”Parlamentet”.
Den riktiga publikdragaren räknar man ”Let’s dance” ska bli.
– Den hade 1,7 miljoner tittare förra säsongen, säger Jennifer McShane.
Let’s dance har premiär den 12 januari. Då börjar TV4-våren.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.