Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TV3:s nya kriminalsatsningar Efterlyst läggs på is

Publicerad: 27 November 2014, 14:11

TV3 pausar Efterlyst i vår, och ersätter det med Efterlyst Special. Trolljägarna får en ny säsong och ett nytt program, Mordet, ser dagens ljus.


Ämnen i artikeln:

MTG

Efterlyst pausas och vi visar Efterlyst Special istället. Vi kommer att jobba mycket med att vidareutveckla Efterlyst i vår, för att det ska ömsa skinn och växla upp. Konkurrensen har ökat i genren och vi behöver uppdatera varumärket, säger MTG TV:s programdirektör Karin Stjärne till Medievärlden.

Hur skiljer sig Efterlyst Special från Efterlyst?

Vi lämnar studion och ger oss ut på fältet, det kommer framför allt att innehålla fördjupningar om polisens arbete. I ett avsnitt följer vi polisens arbete med Hagamannen i ett annat tar vi rygg på en av polisens hundpatruller.

Efterlyst Special kommer att göras av samma redaktion som Efterlyst.

Blir det nya programledare?

Det återstår att se. Jag tycker både Robert och Jenny gör ett jättebra jobb, och de kommer att finnas med i vissa episoder. Journalisternas synlighet kommer att variera beroende på vilken episod det handlar om. Vi har inte spelat in färdigt än, och vår avsikt är att också arbeta vidare med dem i utvecklingsarbetet.

TV3 storsatsar på Crime i vår, och kommer att visa ett antal program inom genren.

Mordet är ett helt nytt programformat där uppklarade mordfall berättas med offret som huvudperson.

Det är ett helt unikt sätt att berätta en historia där vi berättar mordoffrets historia, säger Karin Stjärne.

Trolljägarna kommer att sändas i en ny säsong där även näthat mot barn och unga kommer att tas upp, med konfrontationer med skolor, rektorer och föräldrar.

Även Brottskod får en ny säsong i höst och kommer bland annat att ta upp bland det spektakulära rånet av värdedepån i Akalla och dödsskjutningen i samband med ett rån i Bräkne-Hoby.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.