Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Tv-vdar anklagar Digital-tv-kommissionen för snedvriden information

Publicerad: 17 Januari 2007, 07:47

Tio vdar i kommunikations- och tv-bolag anklagar Digital-tv-kommissionen för att ge snedvriden information till allmänheten om övergången till digital-tv. Statliga Teracom med företaget Boxer har ett osunt inflytande i kommissionens arbete skriver de i en debattartikel i dagens Svenska Dagbladet.


Det gamla analoga tv-nätet ska senast i början av 2008 vara utväxlat mot ett digitalt. De tio vdarna, bland andra Anders Nilsson, MTG, Patrik Hofbauer, Canal Digital, Birgitta Stål, TV8 och Marcus Nylén, Bredbandsbolaget, menar att Digital-tv-kommissionen borde informera om att det finns alternativ till att koppla upp sig via det nya digitala marknätet – det som Boxer har betaltv-monopol på. Att man kan ta emot digitalsändningar via parabol, kabel och bredband talar kommissionen inte om:
”Ända sedan kommissionens start har arbetet fokuserats helt och hållet på att informera svenskarna om att de bör ta emot digital-tv via marknätet.
Från första början har övriga företag i branschen tvingats kämpa för att se till att svenskarna informeras om de alternativ de har att tillgå när deras analoga tv-signal släcks.”
De tio uppmanar kommissionen att sluta sälja Boxer-lösningen pch informera neutralt. Och de uppmara Sveriges journalister att ”inte svälja propagandan” från kommissionen.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.