Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Tusentals får tillbaka pengar av Radiotjänst

Publicerad: 15 november 2018, 11:37

Svenska sedlar. Foto: Riksbanken

Vid årsskiftet ersätts radio- och tv-avgiften av en public service-avgift. Tusentals personer får därför tillbaka licenspengar de redan betalt.


Ämnen i artikeln:

Radiotjänst

Med anledning av att riksdagen i går klubbade en ny public service-avgift har tusentals personer som redan betalat radio- och tv-avgift för perioden efter årsskiftet 2018–2019 nu rätt att få tillbaka sina pengar. Det enligt information på Radiotjänst hemsida. De som redan betalat avgiften kan anmäla sitt konto till Radiotjänst för att få tillbaka överskjutande belopp. Återbetalningarna drar igång i januari och kommer att ske successivt.

I över 30 år har avgiftskontrollen legat på Radiotjänsts bord. Men under nästa år slutförs det uppdraget. Det eftersom den nya public service-avgiften, som tas in via skattsedeln, införs vid årsskiftet. Och i och med det kommer administreringen framöver att skötas av Skatteverket.

Alla som fyllt 18 år och har en beskattningsbar förvärvsinkomst ska betala den nya avgiften. Hur hög den blir avgörs av vilken inkomst man har, men de som tjänar över 13 600 kronor/månad når taket om 1 300 kronor per år.

Radiotjänst ägs av Sveriges Television (61 procent), Sveriges Radio (34 procent) och Utbildningsradion (5 procent).

Läs också

Beslutat: Licensen avskaffas (2018-11-14)

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Radiotjänst

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News