Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag23.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Tunga tidningar problem för buden

Publicerad: 19 November 2007, 13:06

Allt tjockare tidningar ställer till problem för de brittiska tidningsbuden på söndagarna. Deras budväskor blir snabbt fulla och måste fyllas på flera gånger på en runda. En hantering som både är dyr och försenar distributionen.


Gränsen för hur tung en budväska får vara går vid tio kilo.
Eftersom ett normalt nummer av till exempel Sunday Times eller Sunday Telegraph väger 1,8 kilo får buden endast plats med fem exemplar i sina väskor åt gången, skriver MediaGuardian. Därför måste buden ofta fylla på sina väskor, antingen genom att hämta tidningarna själva på olika utlämninsplatser eller genom att låta vuxna leverera tidningarna med bil.

Trenden i Storbritannien går mot allt tjockare tidningar. Peter Wright, redaktör för Mail on Sunday, säger till MediaGuardian att han ser det som en huvuduppgift för en redaktör att leverera mervärde. Att bara publicera nyheter räcker inte. Bilagor, tematidningar och presenter ses som alltmer nödvändiga produkter.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.