Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Tunga läsartapp i Skåne

Publicerad: 5 Oktober 2016, 20:01

Nu har det nästan gått ett år sedan sista numret av City kom ut i Skåne. Nedläggningen har varken gynnat Bonniers morgontidning Sydsvenskan eller forna konkurrenten Metro.


Vid nedläggningen av City Skåne i mitten av oktober 2015 hade tidningarna 148 000 läsare. Läsare som i alla fall ur ett printperspektiv gått upp i rök.

Konkurrenten Metro Skåne har tappat konstant sedan Citytidningarna slutade komma ut. För ett år sedan hade Metro Skåne 240 000 läsare. Sedan dess har var femte läsare försvunnit och siffran är nu nere på 190 000 visar senaste Orvesto Konsument. Sydsvenskans räckviddstrend pekar också stadigt nedåt, 9 procent ned jämfört med för ett år sedan, vilket är det största tappet bland de morgontidningar som ingår i mätningen.

Skånska Dagbladet har marginellt förbättrat räckvidden på vardagarna jämfört med samma mätning 2015 (1,7 procent) och är tillsammans med Direktpress (Total +6,9 procent) och Dagens ETC (+37 procent) som båda ökat antalet editioner senaste året de enda som enligt Orvesto Konsument ökat antalet
pappersläsare jämfört med för ett år sedan.

Kvällspressen fortsätter sin kräftgång när det gäller läsare i print. Aftonbladet har tappat 87 000 läsare och Expressen 79 000 läsare jämfört med för ett år sedan. Siffrorna motsvarar en minskning på omkring 13 procent i båda fallen.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.