Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TU:s framtid avgörs i mars

Publicerad: 21 november 2011, 09:11

TU:s ordförande Tomas Brunegård säger att han känner ett personligt ansvar för att slutföra arbetet med den nya utgivarorganisationen.


Ämnen i artikeln:

TU

TU har tidigare tagit ett inriktningsbeslut mot att utreda förutsättningarna för en utvidgad utgivarorganisation. På medlemsmötet i mars 2012 avgörs frågan slutligen.

Man kan säga att ni har bestämt att ni vill, men inte att ni ska?

Ja, så kan man säga. Vid nästa styrelsemöte kommer vi att diskutera de samtal som förts med likasinnade. När förslaget är helt färdigt ska det ut på remiss till medlemmarna i början av 2012. På årsmötet i mars ska det vara färdigt och då fattas det avgörande beslutet.

Vilka är de likasinnade?

De som vi bedömt har samma syn som vi när det gäller utgivarfrågor.

Är det några större medlemmar som är på väg att lämna TU?

Inte just nu, nästa gräns är vid halvårsskiftet för de som vill lämna 2013. Det är ju hela tiden medlemmar som försvinner och andra som tillkommer, men inga konceptuella förändringar.

Innan vi beslutat hur branschorganisationen ska se ut i framtiden är det för tidigt att ta ställning till om man vill vara med eller inte.  Det kommer att svara på frågan vem och vilka vi är till för.

Hur länge kommer du att fortsätta som ordförande?

Jag känner ett stort personligt ansvar för vad det ska bli av TU. Jag har levt med TU så länge och varit med om att stöpa om det till vad det har blivit, och nu känner jag ett ansvar för att slutföra det arbete som påbörjats.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

TU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.