Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TU: Regeringen föreslår bara försämringar

Publicerad: 27 September 2013, 07:37

TU:s vd Per Hultengård tycker att det är anmärkningsvärt att regeringen inte på någon punkt vill förstärka tryck- och yttrandefriheten.


Ämnen i artikeln:

TU

I det regeringsförslag som nu lämnats på remiss till lagrådet föreslår regeringen flera förädnrignar som påverkar medierna.

Det är anmärkningsvärt att regeringen i en lagrådsremiss om tryck- och yttrandefriheten inte på en enda punkt förmår att föreslå något som innebär en förstärkning av tryck- och yttrandefriheten tvärtom föreslås enbart försämringar. Yttrandefrihetskommittén hade flera genomarbetade och angelägna förslag, till exempel om databasregeln och arkivdatabaserna. Nu skjuts dessa på en obestämd framtid, säger TU:s vd Per Hultengård.

Han kan bara se en positiv sak med regeringens förslag.

Att frågan om att införa ett särskilt integritetsbrott inte skall ingå i den utredning som aviseras. Det utesluter självfallet inte att frågan ändå dyker upp i ett något annat sammanhang.

Regeringen vill underlätta förtalsmål

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

TU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.