Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

TU och Sveriges Tidskrifter vill gå ihop

Publicerad: 22 februari 2019, 07:15

Foto: Press.

De två branschorganisationerna TU och Sveriges Tidskrifter vill gå samman för att stärka de svenska publicisterna röst, skriver de båda organisationerna i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Sveriges TidskrifterTU

Styrelserna för TU och Sveriges Tidskrifter har skrivit under en avsiktsförklaring om att låta de två organisationerna gå samman. Nu ska respektive årsmöte godkänna att så sker innan fusionen blir verklighet.

Målet är att organisationerna ska slås samman 2020.

”I den hårt konkurrensutsatta och globaliserade värld vi verkar är behovet av en gemensam publicistisk organisation större än någonsin, både för det fria ordets bevarande och för att bibehålla en stark demokrati. En aktiv branschorganisation vidareutvecklar den svenska publicistiska traditionen”, säger Raoul Grünthal, ordförande för TU i ett pressmeddelande.

Helle Klein Sveriges Tidskrifter säger i pressmeddelandet:

”Framtiden hör till dem som kan samarbeta i denna tid av polarisering och inte minst det ökade hotet mot journalister. Det är viktigt att tidskrifterna och dagspressen nu offensivt kraftsamlar i en enad branschorganisation”, säger Helle Klein

Medievärlden söker de två ordföranden.

Texten uppdateras.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Sveriges TidskrifterTU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.