Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TU och SJF emot etisk hopslagning

Publicerad: 25 Januari 2007, 11:35

Yrkesetik och pressetik kommer troligen att få fortsätta att leva med åtskilda regelverk. Röster, däribland allmänhetens pressombudsmans, har höjts för en sammanslagning av press- och yrkesetiken, men i den här frågan är Tidningsutgivarna och Journalistförbundet helt eniga och emot.


Pressens samarbetsnämnd har tagit tag i hela det regelverk som hör ihop med självsaneringen och då kunnat konstatera, när det gäller yrkesetiken och pressetiken, att det antagligen inte går att komma så mycket längre i den frågan om även om PK och Sveriges Tidskrifter är mer sympatiskt inställda till att gifta ihop dem.
Samarbetsnämnden, som inledde gårdagens sammanträde med en hearing mot bakgrund av den debatt som förts kring regelverket, tittar också på om man kan åstadkomma en ersättning för den nyligen nedlagda Textreklamkommittén.
– Men TU är helt emot, så vi får nöja oss med checklistan, säger Stig Fredrikson, ordförande i nämnden.
Samarbetsnämnden är också inställd på att gå igenom de publicistiska reglerna och inför det nästa sammanträdet, den 6 mars, har ledamöterna fått i uppdrag att var för sig göra egna genomgångar.
– Det rör på sig lite där, säger Stig Fredrikson.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.