Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TU: Minskade utgifter med 2 mkr ger handlingsutrymme

Publicerad: 23 April 2008, 06:57

Ambitionen ska vara att minska utgiftskontot med netto 2 miljoner kronor jämfört med de tidigare fastlagda budgetramarna för Tidningsutgivarnas verksamhet. Det slog utgivarnas styrelse fast vid dagens sammanträde.


– Vi vill visa våra medlemmar att vi har förståelse för att det är deras pengar som vi förvaltar, säger Tidningsutgivarnas vd Anna Serner i en kommentar till styrelsebeslutet att anta en reviderad budget.

Anna Serner vill inte kalla det besparingar utan använder order reviderad budget.

TU står inför sin kanske största utåtriktade aktivitet, den internationella WAN-konferensen i Göteborg i början av juni. Men även andra satsningar är inplanerade framöver.
Som ny vd har Anna Serner fått nya direktiv och vill skapa handlingsutrymme för nya aktiviteter.
– Jag gasar och bromsar samtidigt, säger hon.
Exempel på aktiviteter är att TU i sommar deltar i Almedalen. Vidare ska nya delar av organisationen utvecklas, nya medlemmar identifieras och ledningsgruppen ta fram strategier för verksamheten. Organisationens stora lokaler kommer att ses över.

De 2 miljonerna beräknar man kunna hämta hem genom att skjuta en planerad bokutgivning på framtiden, dra ner på resekostnader och inköp av externa tjänster samt skjuta på ett par nytillsättningar, en på förhandlings- och en på marknadsavdelningen. Någon nyanställning på tekniksidan blir det inte. I stället anlitas en konsult på deltid.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.