Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TU hjälper redaktionerna undvika misslyckanden

Publicerad: 19 April 2007, 10:56

Drevjournalistik, paparazzis och journalister som utger sig för att vara myndighetspersoner, har satt fokus på journalisternas arbetsmetoder. Nu kommer Tidningsutgivarna med en rekommendation för tidningsredaktioner.


Rekommendationerna är inte tänkta att användas som regler, utan som ett underlag för en fortsatt diskussion, enligt PeO Wärring, vice ordförande i Tidningsutgivarna.

– Det här är inspiration till en diskussion på redaktionerna. Vi vill inte ha en strömlinjeformning, målet är att varje redaktion tar fram sina egna regler, säger han.

Han skulle gärna se att alla redaktioner börjar diskutera pressetik och arbetsmetoder.

– Det har varit mycket fokus på hur journalister jobbar. Bland annat paparazzi-fotografer, det som kallas drevjournalistik och respekten för privatlivets helgd har debatterats, säger PeO Wärring.

– Det finns tusentals journalister och hundratals redaktioner och i det stora hela fungerar det bra. Ibland går det snett och det beror inte på att vi är illasinnade utan på att vi inte tänker till innan. Målet med rekommendationerna är att minska misstagen.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.