Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TU: Annonsförbud kan tvinga kvällstidningarna från Sverige

Publicerad: 22 December 2016, 07:01

I en debattartikel i SvD varnar TU:s Jeanette Gustafsdotter och Gustaf Hoffstedt från BOS för att effekten av förbudet av utländsk spelreklam riskerar att bli att kvällstidningarna måste flytta utomlands.


Ämnen i artikeln:

Jeanette Gustafsdotter

För två veckor sedan slog Förvaltningsrätten än en gång fast att länkning till utländska spelbolag på kvällstidningarnas nätupplagor är olaglig. Om kvällstidningarna trotsar domen får de betala 45 000 kronor per dag.

Nu skriver TU:s vd Jeanette Gustafsdotter och Gustaf Hoffstedt, generalsekreterare på branschföreningen för Onlinespel (BOS) att domen är en katastrof för svensk tidningsutgivning. Det eftersom inkomsttappet  – på en miljard kronor eller dubbelt så mycket som det samlade presstödet – riskerar att leda till att kvällstidningarna tvingas flytta sin verksamhet från Sverige:

”Man kan fråga sig vad Sverige har att vinna på det, särskilt mot bakgrund av att Sverige redan har förlorat en av världens starkast växande näringar till London och Malta – onlinespelbranschen. Det har skett genom att man har förbjudit världens mest framgångsrika spelbolag att verka från Sverige, trots att de har sin härkomst härifrån.”

Och vidare:

”Räcker det inte med att den svenska spelindustrin tvingades ut ur landet? Står den svenska tidnings­utgivningen härnäst på tur att tvingas emigrera?”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Jeanette Gustafsdotter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.