Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TT Spektra köper Pressens Reportagebyrå av VLT

Publicerad: 20 December 2006, 11:08

Genom köpet av konkurrenten hoppas TT Spektra kunna göra samordningsvinster och slippa dubbelarbete. - Vi ska förenkla och renodla verksamheten. Där finns en kostnadsbesparing, säger TT Spektras vd Göran Westin.


Pressens Reportagebyrå producerar tv-material, spelmaterial och börs- och fondmaterial, precis som TT Spektra. Företaget har tio anställda, som kommer att fortsätta jobba från Västerås. Nu finns möjligheten att samordna verksamheterna för att undvika dubbelarbete, enligt Göran Westin. Det gäller framför allt tv-materialet, som är det största verksamhetsområdet för bägge företagen.
– Där har vi idag varsin produktionslösning, men i vissa delar gör vi exakt samma saker. Den processen kan vi förenkla. Där finns en kostnadsbesparing, säger Göran Westin.

När det gäller spel (tips, inte dataspel) behåller TT Spektra produktionen som den är, men satsar på produktutveckling, bland annat nya tjänster och nya medier.

För börs- och fondsidorna hade företagen samma roll: Båda var återförsäljare av en partners produkter. När SIX och Ecovision. fusionerade tidigare i år konkurrerade plötsligt TT Spektra och Pressens Reportagebyrå om att sälja samma tjänst, från samma leverantör.
– Vi konkurrerade i försäljningsledet med samma sak. Med den här affären kan vi förenkla vår business på börssida, säger Göran Westin.

Uppköpet ger dessutom TT Spektra fler kunder och en starkare position på marknaden. Pressens Reportagebyrå kommer att drivas som ett dotterbolag till TT Spektra. En av anledningarna till att VLT gärna såg TT Spektra som köpare var att VLT är en av de mindre delägarna i TT.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.