Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

TT:s vd tar över Mittmedia

Publicerad: 22 Mars 2011, 11:53

TT:s vd Thomas Peterssohn blir ny koncernchef för Mittmedia. Han efterträder Jan Cahling som går i pension.


Det känns jättekul och spännande. Jag har precis träffat ägare, ledning och chefredaktörer och är otroligt taggad att börja mitt nya jobb, säger Thomas Peterssohn.

Thomas Petterssonhn låg bakom nyhetssajten E24 och fick 2001 Stora journalistpriset för den tillsammans med Anders Cervenka. Mellan 2002 och 2006 var han chefredaktör för Affärsvärlden och han har även arbetat som reporter på Svenska Dagbladet, Finanstidningen, Ekot och Dagens Industri. Han är dessutom utbildad civilekonom och tror att de dubbla kompetenserna kommer att vara nyttiga att ha som koncernchef för Mittmedia.

Jag har alltid haft ett starkt intresse för både det journalistiska och det ekonomiska. Jag tror att det skapar en trygghet även internt i koncernen, säger han.

Merparten av dina jobb så här långt har varit inom olika medier i Stockholm. Hur väl känner du landsortspressen egentligen?

Under min karriär har jag allt som oftast gett mig in i saker som jag inte kunnat så mycket om från början. När jag började på TT hade jag inte så stor koll på en nyhetsbyrås verklighet. Men jag har en förmåga att hoppa in i nya verksamheter och snabbt sätta mig in i hur de fungerar. TT är ju dessutom ett utkikstorn över landets lokaltidningar, så jag tycker faktiskt att jag har bra insyn i hur de fungerar.

Enligt Thomas Peterssohn har Mittmedia precis lämnat en fas av tillväxt och förvärv och går nu in i nästa fas där fokus ligger på att konsolidera den egna verksamheten, hitta nya affärsmöjligheter och intäkter.

Precis som för alla andra handlar det mycket om hur vi ska möta de nya utmaningarna i en värld där papperstidningen blivit en mogen produkt där upplagorna faller. Vi måste ställa om och producera tidningar på nya sätt.

Vilka egenskaper gör att du passar som koncernchef för Mittmedia?

Det ska du väl egentligen fråga styrelsen om. Men jag kan tänka mig att mina dubbla kompetenser är en fördel. Jag är dessutom ganska prestigelös och målinriktad.

Nyheten om ditt nya jobb läckte ut på Twitter innan pressmeddelandet gick ut och resulterade i en del sura miner från TT-medarbetare. Hur ser du på det?

Jo, jag vet att det läckte ut. Men nu har vi i alla fall fått ut informationen internt. Nu är jag på väg till ett personalmöte som börjar klockan fem.

Thomas Peterssohn kommer att fortsätta som vd på TT i högst sex månader eller tills man har rekryterat hans efterträdare.

Mittmedia ger ut Arbetarbladet, Dagbladet, Dalarnas Tidningar, Gefle Dagblad, Hudiksvalls Tidning, Ljusdals-Posten, Ljusnan, Länstidningen i Östersund, Sundsvalls Tidning, Söderhamns-Kuriren, Tidningen Ångermanland, Örnsköldsviks Allehanda och Östersunds-Posten.

Koncernen har 1773 anställda.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.