Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Tryckpressjättar på väg att gå samman

Publicerad: 2 September 2009, 00:01

Det har glunkats om det ett tag. Men nu verkar det vara nära. Tryckpresstillverkarna manroland och Heidelberg är på väg att gå samman. I England går allt fler över till att bli morgontidningar. Och i Indien börjar det vara dags att ta betalt.


Enligt tekniksajten GXpress pågår det intesiva förhandlingar och att en affär kan ske snabbar än vad någon tror. Blir den av kommer den nya pressjätten att täcka 65 procent av den marknaden. Något som medför att EU-kommissionen måste ge sitt godkännande.
I dag är Heidelberg ungefär dubbelt så stort som manroland, men under betydligt hårdare ekonomiskt tryck.

Läs mer här:

I England finns en trend bland många regionala kvällstidningar att gå över till att bli morgontidningar. Senast i raden är The Evening Leader som från den 14 september kommer att heta the Leader och distribuerad på morgonen.
Livslängden hos läsaren är betydligt längre med en välgjord morgontidning än en traditionell kvällstidning. Och därmed också försäljningspotentialen. Det menar tidningens chefredaktör Barrie Jones enligt sajten Holdthefrontpage.co.uk

Indiens tidningsägare har målat in sig i ett hörn. I dag skänker man i princip bort sina tidningar och lutar sig tungt mot annonsörerna för att det ska gå runt.
( Bland annat har tidningarna investerat i ett antal mindre företag. Dessa åtar sig att annonsera där i tre år). Men i takt med att tv och internet växer får annonsörerna möjlighet att gå i andra kanaler. Så på Times of India, Hindustan Times och andra indiska mediehus pratar man nu om att höja priset på tidningarna. I dag är de till exempel sju gånger billigare än de amerikanska om man använder sig av the Economists Big Mac Index.

Läs mer här:

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.