Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Tryckeristrejken avblåst

Publicerad: 16 Maj 2016, 13:31

Almega och GS har accepterat medlarbudet. Strejkvarslet som skulle ha inneburit att tre tryckerier stängts ner har dragits tillbaka.


Det nya avtalet löper över 12 månader följer den löneökning på 2,2 procent som etablerats i årets avtalsrörelse. Dessutom gör det nya kollektivavtalet det lättare att tillämpa provanställningar i branschen.

Det nya avtalet ger medarbetarna möjlighet att gå ner i arbetstid, från och med 60 års ålder vilket var en viktig fråga för GS. Det får dock inte medför en störning för arbetsgivaren.

– Tidningstryckerierna är en hårt pressad bransch. En strejk hade slagit hårt mot företagen därför är vi nöjda med att ha träffat ett avtal och fått igenom en förbättring i avtalet som gör det lättare att provanställa säger förhandlingschef Hans O. Andersson i ett pressmeddelande.

Hade strejken blivit verklighet hade verksamheten i NTM-ägda Pressgrannar i Linköping, V-tabs anläggning i Landvetter och Bonnier-ägda Bold i Akalla lagts ner.

Även LO drabbas av tryckeristrejken

Mattsson om strejkhotet: Historiskt misstag

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.