Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag23.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Tryckeribolag ombildas kan undgå momssmäll

Publicerad: 31 Augusti 2015, 10:02

Ett av Sveriges större tryckerier flyttar verksamheten till ett nybildat bolag. Kunder och jurister menar att det kan vara ett sätt att komma undan mångmiljonkrav på grund av de förändrade reglerna för tryckerimoms.


Enligt Dagens Arbete flyttar Sörmlands Grafiska över verksamheten till ett nybildat bolag, Sörmlands Printing. Formellt sker över gången i morgon, den första september.

En kvalificerad gissning är att det har med momspengarna att göra, om vi skulle förlora. För att säkra upp produktionen, säger  Camilla Lundh, ordförande för GS-klubben till Dagens Arbete.

Det finns i dag närmare 30 stämningar mot Sörmlands Grafiska på sammanlagt drygt 60 miljoner kronor. Advokat Bertil Hübinette på advokatfirman Janné Nyberg & Hübinette driver har flera mål mot Sörmlands Grafiska där han representerar tryckerikunder.

Man kan bara konstatera att om det inte finns några tillgångar i det bolag som mina klienter har stämt minskar chanserna att få tillbaka pengar dramatiskt, säger han till Dagens Arbete.

Dagens Arbete har ställt ett antal frågor till Sörmlands Grafiskas vd Seppo Rantala. Han bekräftar att det finns ett nytt bolag och att det inte handlar om någon konkurs men har inga kommentarer i övrigt.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.