Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Trump efter satirsketchen: ”lägg ned Saturday night live”

Publicerad: 19 Oktober 2016, 07:48

Den republikanska presidentkandidaten upprörs över hur han porträtteras i det amerikanska satirprogrammet.


Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Saturday night live har återkommande gjort satir av den amerikanska presidentvalskampanjen. I den nu omdiskuterade sketchen, som sändes i lördags, görs parodi av den andra presidentvals-debatten. Donald Trump porträtteras av skådespelaren Alec Baldwin och Hillary Clinton av skådespelaren Kate McKinnon.

I sketchen försöker Trump bland annat ta sig runt sina uppmärksammade sexistiska och kvinnofientliga uttalanden och hävda sin goda kvinnosyn, men han misslyckas och uttrycker sig i stället återigen sexistiskt.

Inslaget fick stor spridning men uppskattades inte av den republikanske presidentkandidaten som var gästvärd för Saturday night live så sent som i november. I en tweet skriver Trump att han sett den ”vinklade sketchen” och att porträtteringen av honom är dålig. Enligt Trump är det dags att pensionera programmet som han varken tycker är roligt eller underhållande. Han avslutar med att än en gång anklaga medierna för att rigga valet.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.