Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Trio vill utmana Corren?

Publicerad: 16 September 2004, 13:18

Metro, Vimmerby Tidning och fackföreningarna i Linköping förbereder ett samarbete om en ny tidning, enligt en artikel i Corren. - Inga kommentarer, säger Bengt Ingemarsson, ägare av Vimmerby Tidning, till Pressens Tidning.


Webbtidningen Nya Östgöten har nyligen döpts om till Nya Linköping. Bakom tidningen står flera av LO-facken i Linköping. Enligt vad Corren erfar förs samtal mellan Nya Linköping och Vimmerby Tidning (som ger ut Kinda-Posten/Linköpings Tidning). Tanken är att ge ut en prenumererad papperstidning en gång i veckan.
Bengt Ingemarsson vill inte kommentera uppgifterna.
Vimmerby Tidning och Metro tillhörde förlorarna när Östgötatrafiken gav Corren och Norrköpings Tidningar ensamrätt på distributionen (för gratistidningen Extra Östergötland).
Enligt Corren är ni inne i förhandlingar med Metro. Vad skulle fördelen med ytterligare en tidning i Linköping vara?
– Vi vet att vi är påhejade från vissa håll i vår strävan att göra något åt den totala bristen på mångfald som råder på mediemarknaden i Linköping, säger Bengt Ingemarsson.
Vad menar du med ”vissa håll”?
– De som är inblandade vet vilka jag pratar om.
YLVA CARLSSON

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.