Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Tre tunga namn lämnar News55:s styrelse

Publicerad: 24 april 2019, 07:40

Artur Ringart och Fredrik Lundberg, grundare av News55. Foto: Press

Lena Adelsohn Liljeroth, Artur Ringart och Tobias Fagerlund ställer inte upp till omval till styrelsen för News55, skriver Nyhetsbyrån Direkt. "Jag ska gå i pension", säger sajtens medgrundare Artur Ringart.


Ämnen i artikeln:

News55Lena Adelsohn Liljeroth

Tre profilerade ledamöter lämnar det börslistade nyhetsbolaget News55 styrelse vid bolagets stämma den 24 maj, vilket Nyhetsbyrån Direkt var först med att rapportera om.

Artur Ringart grundade sajten tillsammans med Fredrik Lundberg, som i dag är vd, 2015. Han lämnar då han ska ta sig tid att vara pensionär och säger att han ska spela mer golf.

– Jag är 67 år och är pensionär. Jag måste då få möjlighet att vara pensionär också, säger han till Medievärlden.

Men att han lämnar styrelsen innebär inte att han lämnar tidningen helt och hållet. Han kommer att fortsätta att skriva och agera rådgivare och bollplank till den nya styrelsen.

– Jag kommer att fortsätta jobba i den utsträckning som jag känner att jag kan och hinner med. Jag kan bidra då jag vet vad målgruppen för News55 är intresserad av och vad vi, som är äldre och har erfarenhet i Sverige, vill. Det handlar framför allt om vad jag tycker ska göras på den politiska sidan, där jag tycker vi är eftersatta, säger han.

Han kommer att behålla sitt innehav motsvarande 4,8 procent av bolagets aktier.

Tobias Fagerlund, som fram till stämman är styrelseordförande, lämnar då han har många andra uppdrag som tar för mycket tid, säger han. Han sitter i bland annat Global Gaming 555:s styrelse.

– Jag har varit med i projektet under lång tid och är engagerad i en uppsjö av andra bolag, så jag har väldigt mycket. Jag tycker att News55 är fantastiskt och tror på det långsiktigt. Men jag tror att det behövs någon annan vid rodret för jag måste koncentrera mig på så mycket annat också, säger han.

Även Tobias Fagerlund kommer att behålla sitt ägande i bolaget.

– Det har jag försvarat i alla emissioner, säger han.

Medievärlden söker Lena Adelsohn Liljeroth, före detta svensk kultur- och idrottsminister för Moderaterna, för en kommentar om varför hon lämnar. Lena Adelsohn Liljeroth har suttit i styrelsen för News55 sedan 2017, men äger inga aktier i bolaget.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev