Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Tre får EU:s journalistpris

Publicerad: 16 April 2007, 11:53

Första pris i EU:s journalisttävling 2006 "För mångfald. Mot diskriminering" går till den italienske journalisten Fabrizio Gatti. Artikeln publicerades i L'Espresso och handlar om utnyttjandet av utländska arbetare i Apulien.


Andrapriset går till Miklós Hargitai från Ungern, för en artikel publicerad i Népszabadság Online. Artikeln behandlar adoption av barn från minoritetsgrupper, i det här fallet romerna. Petra Sjouwerman från Belgien, Skandinavienkorrespondent för De Morgen, får tredje pris för en artikel där hon undersöker hur det kan vara en tillgång att vara annorlunda.

Specialpriset för unga journalister går till Henna Helne från Finland för en artikel publicerad i tidningen Anna. Den fokuserar på integrationsdebatten och tar på olika sätt upp diskriminering.
Vinnarna i huvudkategorierna valdes ut bland 568 godkända bidrag från alla EU:s medlemsstater och vinnarna av specialpriset valdes ut bland 125 godkända bidrag.
Priserna delas ut i Bryssel i dag. Det är tredje året som priserna delas ut.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.