Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Travronden blir innehållsleverantör

Publicerad: 17 januari 2019, 11:30

Omregleringen på den svenska spelmarknaden har öppnat för ett utökat samarbete mellan travsportens mediebolag TR Media och Svenska Spel. Nu siktar mediebolagets trav- och speltidning Travronden på att bli innehållsleverantör.


Ämnen i artikeln:

SpelinspektionenSvenska Spel

Den 1 januari avskaffades det svenska spelmonopolet och i samband med det gäller som bekant nya regler på den svenska spelmarknaden. Fortsättningsvis krävs att de spelbolag som verkar i Sverige har fått en licens utfärdad av Spelinspektionen (tidigare Lotteriinspektionen, reds. anm).

Med anledning av den nya lagstiftningen utökar nu mediebolaget TR Media, som bland annat äger Travronden, Spelvärde och Travfakta, sitt samarbete med spelföretaget Svenska Spel. Samarbetet innebär att trav- och speltidningen Travronden kommer att producera innehåll till Svenska Spels nya satsning på spel på hästar. Framåt satsar man också på att leverera innehåll även åt andra medier.

TR Medias vd, Daniel Livensjö, kommenterar:

”Svenska Spel ville bjuda sina kunder på relevant innehåll för en bättre spelupplevelse och TR Media kunde erbjuda en kostnadseffektiv innehållslösning med Travronden som en trovärdig avsändare. Allt innehåll kan levereras automatiskt via API.”

Samtidigt rekryteras Niclas Andersson, med en mångårig bakgrund inom såväl sport- som medieområdet, till TV-chef på TR Media. Rekryteringen görs delvis mot bakgrund av att man nu satsar på att bli innehållsleverantör:

”Med Niclas får vi in både publicistisk och kommersiell erfarenhet, som visar att vi verkligen menar allvar med att bredda hela vårt erbjudande. Vi fortsätter helt enkelt att vitalisera företaget, med högsta kvalitet”, säger Livensjö.

Medievärlden Premium

Läs Lars Herlins snabbanalys från december: ”Medieföretagens möjligheter när spelmonopolet försvinner”.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.