Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Trakasserier mot familjen till

Publicerad: 19 November 2008, 11:58

Trakasserierna mot journalisten Luiz Carlos Barbon Filhos familj fortsätter ett och ett halvt år efter det att han mördades i Porto Ferreira i den brasilianska staten São Paulo. Det finnas anledning anta att familjen hotas på grund av att den deltar i brottsundersökningen, skriver Article 19.


Luiz Carlos Barbon Filhos mördades den 5 maj i fjol. Sedan dess har familjens hus utsatts för angrepp och hans änka Kátia Rosa Camargo har fått flera tysta telefonsamtal.

Sedan hon i februari i år givit en intervju i nationell tv fick hon samtal som innehöll direkta hot. Hon skulle akta sig annars skulle hon sluta likadant som maken, hette det.

I november avskedades Kátia Rosa Camargo från sitt jobb som sekreterare på radiostationen Rádio Primavera Hon, liksom familjens advokat, är övertygad om att hon avskedades för  sitt aktiva stöd för en undersökning av mordet på maken.

Samma dag avskedades också journalisten João dos Reis (känd som Jota Reis). Han var den som ursprungligen bevakade mordet på  Barbon. Då arbetade han på en lokal radiostation. Därifrån förflyttades han senare  till en musikkanal varifrån han sparkades.

Luiz Carlos Barbon Filho arbetade på radiostationen Porto FM, där också João dos Reis arbetade, och på lokaltidningarna  Jornal do Porto och JC Regional. Han sköts till döds på öppen gata av en oidentifierad man. Han hade veckorna innan mordet blivit hotad till livet per telefon och epost. Vid tidpunkten för mordet höll han på att undersöka ett rån, i vilket flera lokala myndighetspersoner skulle ha varit inblandade.

Fem män, av vilka fyra tillhör militärpolisen, har suttit häktade för samröre med mordet.{embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=16}

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.