Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Tomas Ramberg utsedd till hedersdoktor

Publicerad: 14 december 2018, 08:39

Tomas Ramberg Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Ekots Tomas Ramberg har utsetts till hedersdoktor vid Lunds universitet. Han får utmärkelsen för sitt bidrag till det politiska samtalet.


Ämnen i artikeln:

SR

Tomas Ramberg, som arbetat vid Ekot på Sveriges Radio sedan tidigt 1990-tal, belönas nu av den statsvetenskapliga fakulteten på Lunds universitet med titeln hedersdoktor. Det är hans insatser i det politiska samtalet som han nu belönas, skriver Lunds universitet i ett pressmeddelande.

”Tomas Ramberg har bidragit till att höja nivån på den politiska debatten i Sverige. Kännetecknande för hans journalistiska gärning är det analytiska förhållningssättet. I ett samhälle där debatten blir allt hetsigare och allt mer svårbegriplig för många människor hjälper Ramberg sina lyssnare att förstå de underliggande konflikterna och stora skeendena i svensk politik.I sin gärning som journalist visar Ramberg således prov på stor analytisk skicklighet och förmedlar angelägen kunskap inom samhällsvetenskapernas område”, skriver de.

Utmärkelsen kommer lämnas över till Sveriges Radio-profilen den 24 maj 2019 vid universitetets doktorspromotion.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

SR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.