Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Tomas Brunegård om Sju Dagar: Vi utreder alla alternativ

Publicerad: 2 Mars 2005, 09:49

De västsvenska lokaltidningarna Sju Dagar hotas av nedläggning. Delägaren Gisab har beslutat att inte investera mer kapital i bolaget.


Gratistidningsbolaget Västsvenska Lokaltidningar (VLAB) ägs till 60 procent av Göteborgs-Postens moderbolag Stampen och till 40 procent av Gratistidningar i Sverige AB (ett helägt dotterbolag till danska Söndagsavisen, som ger ut ett 30-tal Mitt-i-tidningar i Stockholm).
Sedan ett knappt år tillbaka ger VLAB ut sex gratistidningar i Västsverige under namnet Sju Dagar. Tidningarna ges ut i Kungälv, Partille, nordöstra Göteborg, östra Hisingen, Mölndal och Kungsbacka.
Bolaget gjorde under 2004 en förlust på 18 miljoner kronor. Ett resultat som är sämre än förväntat, enligt Stampens vd Tomas Brunegård.
Delägaren Gisab är på väg ut ur bolaget.
– Det har inte gått som vi hade hoppats oss, säger Per Bowallius, vd för Gisab, Gratistidningar i Sverige.
Han säger att de pengar som Gisab för ett drygt år sedan gick in med i bolaget är förbrukade och att man nu hamnat i ett nytt läge som omöjliggör fortsatt finansiering.
Stampen har ännu inte bestämt sig för hur man ska gå vidare.
– Vi utreder alla alternativ, säger Tomas Brunegård.
Det innebär att du inte kan utesluta att bolaget läggs ner?
– Vi utreder alla alternativ.
Han räknar med att ett beslut kommer att fattas inom kort.
Tomas Brunegård säger att VLAB:s negativa utveckling framför allt beror på att annonsmarknaden i Göteborgsområdet har hårdnat senaste året. Allt fler tidningar slåss om reklampengarna, inte minst i Kungsbacka.
VLAB har ett 30-tal anställda, varav hälften är journalister. Vd för bolaget är Viveka Hedbjörk.
Gisab har också aviserat att man planerar lägga ner den verksamhet som distributionsbolaget S-post har i Malmö och Göteborg.
– Vi ska fokusera på Stockholm och Mälardalen, säger Per Bowallius.
YLVA CARLSSON

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.