Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Tom Alandh ny gästprofessor på JMG

Publicerad: 18 Juni 2003, 12:54

- Jag vill slå ett slag för det berättande reportaget, som hamnat på undantag i alla medier de senaste åren. Det säger SVT-journalisten Tom Alandh, som föreslås bli ny gästprofessor vid JMG i Göteborg.


Han tycker att det är ”väldigt smickrande” att under ett läsår få möjligheten att inspirera blivande journalister.
– Det känns otroligt privilegierat att för en gångs skull få tid till att stanna upp och fundera över det jag gör och dessutom dela med mig av mina kunskaper.
Tom Alandh kommer att vara i Göteborg två dagar i veckan med start i september. Han fortsätter också sitt jobb på SVT. I höst sänds tre dokumentärer med överrubriken ”Jag vill leva”, där ett av programmen handlar om trafikskadad mans kamp för sitt liv.
Tom Alandh har arbetat på Sveriges Television sedan i början av 1970-talet, i första hand som samhällsreporter och dokumentärfilmare.
1987 tilldelades han Stora journalistpriset.
JMG:s beredningsgrupp anser att Tom Alandh ”genom sin stora yrkesmässiga erfarenhet och skicklighet” väl uppfyller de kriterier som finns uppsatta för familjen Hjörnes gästprofessur i praktisk journalistik.
Ordförande i beredningsgruppen är professor Kent Asp. Amelia Adamo var gästprofessur på JMG läsåret 2002/03.
YLVA CARLSSON

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.