Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Tjugo Mellanöstern-bloggare i Sverige för att bygga nätverk

Publicerad: 24 Oktober 2008, 05:16

Bättre kontakter mellan journalister i Sverige och Mellanöstern - och ett stöd till bloggarna där som tar fajten med censur och förtryck. Det är syftet med Svenska Institutets nätverksbygge som drar igång idag - med vissa problem. Fyra deltagare har hindrats från att komma.


Ämnen i artikeln:

bloggare

– Vi behöver dialog mellan Sverige och den muslimska världen, sa Svenska Institutets chef Olle Wästberg när Young Leaders-programmet presenterades i våras.
– Vi behöver bygga förståelse.?

I tre veckor kommer ett tjugotal unga bloggare och journalister från Egypten, Syrien, Jordanien, Palestina och Libanon att jobba och utbildas tillsammans i Sverige.

Förutsättningarna för deras arbete i hemländerna är tufft, med stark repression och med de risker det innebär att bevaka det som händer i stridszoner.

Så har gruppen i sista stund krympt med fyra personer: en syrisk journalist och två palestinier har fått utreseförbud och en palestinsk tv-journalist har skottskadats i Gazaremsan.

Gruppen kommer en del av tiden att arbeta tillsammans med svenska journalister som deltar i programmet. De kommer också att göra studiebesök och kortpraktik på svenska redaktioner och medieföretag.

Deltagarna kommer att arbeta, dokumentera och rapportera mobilt. Det kommer att finnas en blogg på Svenska Institutets hemsida och filmsekvenser som efterhand läggs ut på Youtube.

Medievärldens Axel Håkansson är en av de svenska deltagarna. Han kommer att blogga – och Medievärlden kommer att länka till den samlade bloggen.{embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=2}

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

bloggare

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.