Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Titti Schultz till P5 STHLM

Publicerad: 22 december 2016, 12:37

Titti Schultz. Foto: Mattias Ahlm

Den mångåriga radioprofilen Titti Schultz har sagt hejdå till den kommersiella radion. I slutet av januari börjar hon programleda P5 STHLM:s morgonprogram.


Ämnen i artikeln:

NRJSveriges RadioRix FM

Radioprofilen Titti Schultz har arbetat med radio sedan början av 1990-talet och med direktsänd radio i närmare tjugo år. Sedan 1998 har hon lett morgonprogram, bland annat på Rix FM och NRJ. Men i slutet av sommaren lämnade hon den kommersiella radion och nu står det klart att hon går över till public service:

”Jag är så överladdad att jag står och skrattar för mig själv. Jag är så lycklig över det här”, säger hon i ett pressmeddelande.

I samband med att hon lämnade morgonprogrammet på NRJ övervägde hon att helt lämna radion. Men sedan kontaktades hon av P5 STHLM:

”Jag har aldrig trott att jag skulle få komma till Sveriges Radio, att den möjligheten skulle öppna sig. Och så gjorde det det och jag kände rakt i hjärtat att det här är det enda jag vill göra just nu.”

P5 STHLM:s morgonprogram kommer fortsättningsvis att ledas av Titti Schultz och Farzad nouri, som leder morgonprogrammet i dag, är kvar som sidekick.

Tidigare i år tilldelades Titti Schultz 2016 års hederspris av Radioakademin. I junryns motivering stod bland annat att hon ”är en förebild för alla som vill skapa sig en karriär i radion”.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NRJSveriges RadioRix FM

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev